Galerie foto Facilitati Atractii Contact Oferte Acasa

Manastirea Voronet


Manastirea Voronet, supranumita Capela Sixtina a Estului, este un complex monahal medieval construit in satul Voronet, astazi localitate componenta a orasului Gura Humorului.
Manastirea se afla la 36 km de municipiul Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului.
Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare (1457-1504).
Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Manastirea Humor


La 5 kilometri departare de orasul Gura Humorului, in pitorescul sat Manastirea Humorului, pe valea raului Humor, pe coama unei coline inconjurate de arbori si pajisti, in mijlocul unui tinut legendar, de o frumusete coplesitoare, este asezata una dintre cele mai importante atractii din Bucovina, Manastirea Humorului, ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rares. Remarcabila prin pictura exterioara, dominata de �rosul de Humor�, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Manastirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc, pentru valoarea sa culturala si spirituala fiind inclusa in patrimoniul mondial al UNESCO.

Escalada Park, Gura Humorului


Parcul dispune de opt trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu cate 10 pana la 15 statiuni. Nu sunt necesare abilitati speciale. Traseul (cu obstacole si provocari) este disponibil pentru toti oamenii incepand cu varsta de 4 ani. Greutatea maxima admisa este de 120 kg.
Tel: 0744.777.060

Salina Cacica


Mina de sare de la Cacica, reprezinta un obiectiv turistic ce se viziteaza de la jumatatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a pastrat pana in prezent.
Salina Cacica este deosebita prin vechime, simplitate si spatii generoase, pregatite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.
Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constanta de cca. 140C, puritatea si frumusetea locului, recomanda salina in orice anotimp pentru relaxare si agrement. Prin galeriile sapate manual in masivul de sare, se ajunge la adancimea de 44m, in Grota Piticilor si in Sala de Bal, sapate manual, fara utilaje.

Mocanita Hutulca, Moldovita


Calea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, si data in folosinta in anul 1888 pentru transport de masa lemnoasa de la padure la gater.
Linia de la Moldovita a fost folosita pana in anul 2001 pentru transport de masa lemnoasa. incepand cu iulie 2005, linia este administrata de Asociatia pentru pastrarea liniilor inguste din Romania. In prezent, linia are 10,5 kilometri.
Tel: 0755 085 618

Muzeul Oului din Vama


Muzeul Oului din Vama este un muzeu inedit si cuprinde peste 3.000 de oua din toata lumea pe care prof. Letitia Orsivschi le-a adunat in 12 ani de participari la expozitii si saloane internationale, dar si oua din Bucovina, lucrate de mana artistei sau altele, cu o vechime de 100 ani.

In colectie exista oua rare, ca cele de emu, nandru, tinamu, broasca testoasa, crocodil, flamingo, dar si oua cu dimensiuni foarte mici, ca cele de portarniche, vrabie, porumbel, alaturi de oua de fazan, paun, prepelita, rata, gasca, curca, strut.

Toate aceste frumuseti se afla expuse in 22 vitrine, iar dvs. le veti putea privi si admira, beneficiind de explicatii profesioniste in limbile romana, franceza, germana, italiana, engleza.

Piscina cu apa sarata PYRAMIA, Gura Humorului


Ansamblul PYRAMIA este situat in orasul Gura Humorului, strada Wurzburg (fosta Toaca), nr. 49, statiune care prin factorii naturali terapeutici si profilactici caracterizata printr-un climat de depresiune intracolinara se preteaza admirabil la terapia bolilor pulmonare, reumatismele cronice si alergice.
Tel: 074 393 8071