Galerie foto Facilitati Atractii Contact Oferte Acasa Blog

VoronetLa 4 km de orasul Gura Humorului, intre Obcinile impadurite(Obcina Voronetului – Magura 816 m) si de-a lungul paraului care ii poarta numele, se situeaza Voronetul. Localitatea este cunoscuta in intreaga lume pentru o culoare deosebita: “Albastrul de Voronet”. Localitatea s-a dezvoltat in jurul Manastirii Voronet.

Manastirea Voronet este una din ctitoriile lui Stefan cel Mare, construita in 1488, in doar 3 luni si 3 saptamani. In pronaosul Manastirii Voronetului este inmormantat Cuviosul Daniil Sihastru, cel care se spune ca l-a sfatuit pe Stefan cel Mare sa nu inchine tara in fata turcilor si sa faca acolo o manastire.

Manastirea Voronet este supranumita “Capela Sixtina a Estului” pentru fresca “Judecatii de Apoi”. Aceasta fresca a fost pictata cu pigmentul “Albastrul de Voronet” a carui formula originala nu a fost gasita inca. Pictura exterioara dateaza de pe vremea lui Petru Rares, iar cea interioara de pe vremea lui Stefan cel Mare.
Manastirea Voronet a fost inclusa in patrimonial cultural mondial UNESCO in 1993.

Timpul curge frumos in Voronet. Iti umpli narile cu mirosuri de la tara, padurea cu minunatiile ei e aproape si bucatele traditionale te asteapta. Voronetul este cunoscut nu numai pentru Manastirea Voronet dar si pentru folclor, costume, olarit, mobilier, gastronomie, etc.

Exista multe posibilati de plimbare, drumetie si MTB in zona Voronetului.
1. Voronet – Piatra Soimului – Arinis
2. Voronet – Partie de ski – Piatra Pinului
3. Voronet – Piatra Soimului – Vf. Magura – Arinis
4. Voronet – Pietrele Brusturosului